Manisa İli Kırmızı Et Üreticileri Birlik Başkanı Veteriner Hekim Doğan Ensivri, Manisa İli ve İlçelerindeki besicilik ile uğraşan üreticilere 1. Dönem Besilik Erkek Sığır Desteklemelerinin 13.08.2015 tarihi itibariyle Ziraat Bankası hesaplarına geçtiğini müjdeledi.
İl genelinde besicilik ile uğraşan üreticilere destekleme ödemesinin yapıldığını belirten Ensivri; “2015 yılı 1. Dönem Besilik Erkek Sığır Desteklemesi hak edişleri 10 Ağustos 2015 tarihinde üretici il üst örgütlerinin hesabına aktarıldı. Üretici il üst örgütleri 7 iş günü içerisinde yasal kesintileri yaptıktan sonra net destekleme tutarları yetiştiricilerin şahsi hesaplarına aktarılmak durumundadır. Manisa İli Kırmızı Et Üreticileri Birliği olarak desteklemeleri 3. İş gününde üreticilerin hesaplarına aktardık” dedi.
Manisa İli Kırmızı Et Üreticileri Birlik Başkanı Veteriner Hekim Doğan Ensivri; 2015 yılı 1. dönem 01 Ocak – 14 Temmuz ayları için toplamda 1.214 üreticimize, 7.533 baş besilik erkek sığır için destekleme ödemesi yapıldığını ifade ederek şunları söyledi: “Dönem içerisinde en fazla 5 baş kesim yaptıran 739 örgütsüz üretici 1.327 baş besilik erkek sığırı için 198.600,00 TL, 6 baş ve daha fazla kesim yaptıran 475 üretici ise 6206 baş besilik erkek sığırı için 931.600,00 TL, hayvan başına 150 TL hak ederek desteklemelerden faydalandı”
KESİM EVRAKLARI EKSİKSİZ OLMALI
Yetiştiricilerimizin desteklemelerden yararlanabilmeleri için dikkat etmeleri gereken noktalara da değinen Ensivri, “Üreticilerimizin, müstahsil makbuzu veya faturalarını eksiksiz ve doğru olarak düzenletmeleri ve Manisa ili Kırmızı Et Üreticileri Birliği’ne zamanında, başvuru dilekçesi ile birlikte teslim etmeleri gerekir. İşletme sahibinin vefatı halinde işletmenin varislerden biri tarafından devralınması ve vefat eden yetiştirici adına ölüm tarihinden sonra belge düzenletmemeleri gerekir. Üreticilerimizin, 01 Ocak 2015 tarihinden itibaren kesimi yapılan besilik erkek sığırların en az 12 ayı tamamlamış olmaları gerektiğinden ve kesimden önceki en az 90 gün süresince işletmede bulunma zorunluluğu nedeni ile işletmelerindeki hayvan alımı, satımı, doğumu, kesimi ve ölümü gibi hayvan hareketlerini ve durum değişikliklerini 7 gün içerisinde işletmelerinin bulunduğu İlçe Tarım Müdürlüklerine bildirmeleri gerekmektedir” diye konuştu.